Vrijeme pripreme | 30 min |
Vrijeme kuhanja | 0 min |
Vrijeme čekanja | 2 h |
Broj porcija |
osoba
|
Sastojci
Tijesto
- 300 g čokoladnih keksića
- 125 g otopljenog maslaca
- 2 jušne žlice agavinog sirupa
- 1 zrela banana
Krema
- 750 g mascarpone sira
- 2 jušne žlice agavinog sirupa
- 1 čajna žica arome vanilije
Preljev
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 jušne žlice šećera
Sastojci
Tijesto
Krema
Preljev
|
Upute
- Za kalup promjera 26 cm.
- TIJESTO
- Samljeti kekse i dodati im zgnječenu zrelu bananu, rastopljeni prohlađeni maslac i agavin sirup. Dobivenu smjesu utisnuti na dno kalupa. Staviti u frižider na hlađenje dok se pripremi krema.
- KREMA
- Mascarpone sir, agavin sirup i aromu vanilije izmiksati. Dobivenu kremu staviti na tijesto/podlogu. Vratiti u frižider na hlađenje.
- PRELJEV
- Višnje skupa sa kompotom staviti u posudu da se kuha. U posebnoj posudi izmiješati puding i šećer. Dodati nekoliko žlica kompota i sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu uliti u kompot sa višnjama i lagano kuhati miješajući dok se kompot ne zgusne. Kad se kompot zgusne preliti ga preko kreme i staviti na hlađenje bar 2 h da se sve dobro stisne.
- Uživajte i dobar tek!