Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 20 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 150 g rižinih rezanaca
- 1 veća mrkva
- 1 manja tikvica
- 100 g šampinjona
- 1 manji luk
- 2 jušne žlice soja sos bez glutena
Sastojci
|
Upute
- Na veće komade narežite luk. Tikvicu i mrkvu na polumjesece. Gljive na listiće.
- Dok to radite stavite veću količinu vode da provri.
- U dobro zagrijan wok na malo ulja stavite luk da se prži. Miješajte čitavo vrijeme. Kad je luk na pola gotov dodajte mrkvu. Kad je mrkva skoro gotova dodajte gljive. Nakon gljiva tikvicu. Kad je povrće skoro gotovo dodajte soja sos. Sve dobro promiješajte i smanjite vatru.
- Za to vrijeme Vam je trebala voda prokuhati. Maknute vodu sa vatre i u nju stavite rižine rezance. Promiješajte i pustite da se omekšaju oko 2-3 minute. Ako drugačije nije navedeno na uputama na vrećici.
- Ocijedite rezance i dodajte ih povrću i gljivama.
- Servirajte i dobar tek!
- P.S: Količine povrća i gljiva kao i soja sosa možete prilagoditi vlastitim željama i sezoni.