Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 15 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
Čips od batata
- 2 veća narančasta batata
- 2 veća ljubučasta batata
- 2 veća bijela batata
- 2 žlićice soli
- 700 ml masti ili ulja za prženje
Umak od avokada
- 1 manji luk
- 1 avokado
- 1 prstohvat soli
- 1 jušna žlica limunovog soka
Sastojci
Čips od batata
Umak od avokada
|
Upute
Čips
- Operite i ogulte batate. Narežite ih na tanke ploške.
- Pecite u dubokoj masti ili ulju.
- Izvadite na kuhnjiski papirni ubrus da se ocjedi od viška masti.
- Posolite i servitajte uz umak. Dobar tek!
Umak od avokada
- Očistete avokado i luk i nasjeckajte na manje komade.
- Stavite u sjeckalicu i dodate sol i limunov sok. Miksatje dok ne dobijete kompaktnu smjesu bez komadića.
- Servirajte sa čipsom i uživajte u grickalici. Dobar tek!