Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 15 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
Rižoto
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica smrznutog povrća - grašak, mrkva
- 100 g arborio riže
- 2 šalice juhe od kostiju
- 1 žličica soli
Pileći ražnjići
- 4 mini filea pilećih prsa
- 1 žličica soli
- 1/2 žličica papra i ostalih začina po želji
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
Salata
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 jušna žlica limunovog soka
- 2 šalice miješane salata po želji
- 1/2 žličica soli
Sastojci
Rižoto
Pileći ražnjići
Salata
|
Upute
Rižoto
- Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte smrznuto povrće i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte češnjak i začine. Dodajte rižu te podlijte temeljcem i lagano kuhajte. Po potrebi dodajite temeljac i kuhajte dok riža nije gotova.
Pileći ražnjići
- Napravite marinadu od sastojaka. Pileće meso nabodite na štapić za ražnjiće te mariniirajte u napravljenoj mješavini. Ispecite na naglo na malo masti ili maslinovog ulja, kad je riža skoro gotova, tako da servirate toplo jelo.
Salata
- Operite salatu i natrgajte na komade veličine zalogaja. Začinite maslinovim uljem, limunom i solju. Servitajte uz toplo jelo. Uživajte i dobar tek! Napomena: Bilo bi dobro da namočite rižu večer prije kako bi se neutralizirala fitinska kiselina. Također možete i ražnjiće napraviti dan ranije kako bi se bolje marinirali.