Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 1 h |
Vrijeme čekanja | 15 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 2 jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna
- 2 šalica kuhanog prosa
- 2 jušne žlice psylliuma
- 2 režnja češnjaka
- 2 veća poriluka
- 1 mrkva
- 2 jaja
Sastojci
|
Upute
- Skuhati i ohladiti proso.
- Na kolutiće narezati poriluk i na mala ulja ga pirjati. Dodati mu usitnjeni češnjak. Kada poriluk povene i češnjak ispusti jaki miris maknuti sa strane da se hladi.
- Mrkvu naribati na najsitniji ribež i dodati gotovom poriluku.
- Kad se prohladili spojiti proso i poriluk te dodati jaja, psylium i brašno.
- Pustiti da stoji 15-ak min. Pobrašnjenim rukama raditi kuglice koje će te lagano pritisnuti da se dobije oblik popečka. Ako Vam se čini da je smjesa mekana dodajte još malo brašna.
- Popečke peči na malo ulja i srednja jakoj vatri dok ne dobiju hrskavu koricu, naravno, uz okretanje.
- Servirati uz salatu i umak.
- Umak od jogurta se super slaže kao i salata od mrkve.