Popečci od prosa i poriluka

Kuhani proso super se iskoristi u ovim jednostavnim popečcima sa porilukom. 

Recept

Ispiši recept
Popečci od prosa i poriluka
Kuhani proso super se iskoristi u ovim jednostavnim popečcima sa porilukom. 
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 1 h
Vrijeme čekanja 15 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 2 jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna
  • 2 šalica kuhanog prosa
  • 2 jušne žlice psylliuma
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 veća poriluka
  • 1 mrkva
  • 2 jaja
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 1 h
Vrijeme čekanja 15 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 2 jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna
  • 2 šalica kuhanog prosa
  • 2 jušne žlice psylliuma
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 veća poriluka
  • 1 mrkva
  • 2 jaja
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Skuhati i ohladiti proso. 
  2. Na kolutiće narezati poriluk i na mala ulja ga pirjati. Dodati mu usitnjeni češnjak. Kada poriluk povene i češnjak ispusti jaki miris maknuti sa strane da se hladi.  
  3. Mrkvu naribati na najsitniji ribež i dodati gotovom poriluku. 
  4. Kad se prohladili spojiti proso i poriluk te dodati jaja, psylium i brašno. 
  5. Pustiti da stoji 15-ak min. Pobrašnjenim rukama raditi kuglice koje će te lagano pritisnuti da se dobije oblik popečka. Ako Vam se čini da je smjesa mekana dodajte još malo brašna. 
  6. Popečke peči na malo ulja i srednja jakoj vatri dok ne dobiju hrskavu koricu, naravno, uz okretanje. 
  7. Servirati uz salatu i umak.
  8. Umak od jogurta se super slaže kao i salata od mrkve.

Još poneki recept...

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download novog tjednog planera recepata.

Link je također i ovdje.

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download besplatnih “7 večera za 30 minuta”.

Link je također i ovdje.