Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 20 min |
Vrijeme čekanja | 12 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 150 g kiselog tijesta
- 250 g bezglutenskog Mix B brašna
- 0.5 čajna žica soli
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 200 ml vode
- 2 šake čvaraka
Sastojci
|
Upute
- Sameljite čvarke.
- Sve sastojke umiješati kuhačom. Smjesu mora biti moguće miješati kuhačom. Kiselo tijesto daje poseban kiselkasti okus tijestu.
- Pokrijte krpom i ostavite na toplom preko noći. Ili barem 8-10 h.
- Namastiti pleh i staviti papir za pečenje. Staviti u pečnicu da se grije na 220°C.
- Nakon što su i pećnica i pleh dobro ugrijani jušnom žlicom vadite pogačice slažite po plehu. Pravite razmak od oko 1 cm među njima. Pecite 30 minuta. Svakako provjerite čačkalicom da li su pečene prije nego ih izvadite.
- Ohladite i dobar tek!