Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 90 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 750 g hobotnice
- 0.5 kg šampinjona
- 0.5 kg krompira
- 3 veće mrkve
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 jušna žlica soli
Sastojci
|
Upute
- Operite i očistite hobotnicu.
- Očetkajte šampinjone. Očistite mrkve i ogulite krompire. Možete staviti još bilo koje korjenasto povrće koje imate i koje volite.
- Posolite po želji. Sve namažite maslinovim uljem. Dodajte u pleh i nekoliko češnjeva češnjaka. Možete dodati i ostalih začina po želji. (Ja nisam, jer moja djeca nisu ljubitelji začina, pa se sve svede samo na sol i prirodan okuse namirnica koje jedemo)
- Pleh prekrijte folijom tako da para ne može izlaziti van. Ili ako imate posudu za pečenje sa poklopcem idealna će biti za ovo jelo.
- Pecite oko 1 h na 200°C poklopljeno. Zatim otklopite/maknite foliju i pecite još cca 30 min da ispari dio tekućine i da se sve malo zapeće.
- Dobar tek i uživajte u svom ručku!
- Mi smo još uz ovo jeli salatu od potočarke, mlade salate, mladog luka, rotkvica i radiča. I savršeno paše i čaša vina.