Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 30 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 1 veći luk
- 6 češnjeva češnjaka
- 3 srednje cikle
- 3 veće mrkve
- 1 čajna žlica soli
- 1 jušna žlica svježeg timijana
- 1 jušna žlica svježeg ružmarina
- 2 šalice temeljca od kostiju
- 1 jušna žlica svinjske masi
Sastojci
|
Upute
- Na masti popržite luk. Kad je luk skoro gotovo dodajte mu usitnjeni češnjak i začine.
- Kad češnjak ispusti svoj jaki miris dodajte sitno rezanu mrkvu i ciklu. Podlijte temeljcem od kostiju i pirjajte oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano.
- Sve prebacite u blender i napravite finu kremu.
- Umak možete koristiti za umakanje štapića od povrće ili uz pomfrit od batata. Također ga možete korisitit i kao baznu umak za A la bolognese umak ili za mesne okruglice.
- Dobar tek!