Nomato umak

Nomato umak odličan je spoj povrća i začina. Može se koristiti kao umak uz pomfit od batata ili neke druge grickalice, a uz meso može biti a la bolognese.

Recept

Ispiši recept
Nomato umak
Nomato umak odličan je spoj povrća i začina. Može se koristiti kao umak uz pomfit od batata ili neke druge grickalice, a uz meso može biti a la bolognese.
Nomato umak
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 1 veći luk
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 srednje cikle
  • 3 veće mrkve
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 jušna žlica svježeg timijana
  • 1 jušna žlica svježeg ružmarina
  • 2 šalice temeljca od kostiju
  • 1 jušna žlica svinjske masi
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 1 veći luk
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 srednje cikle
  • 3 veće mrkve
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 jušna žlica svježeg timijana
  • 1 jušna žlica svježeg ružmarina
  • 2 šalice temeljca od kostiju
  • 1 jušna žlica svinjske masi
Nomato umak
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Na masti popržite luk. Kad je luk skoro gotovo dodajte mu usitnjeni češnjak i začine.
  2. Kad češnjak ispusti svoj jaki miris dodajte sitno rezanu mrkvu i ciklu. Podlijte temeljcem od kostiju i pirjajte oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano.
  3. Sve prebacite u blender i napravite finu kremu.
  4. Umak možete koristiti za umakanje štapića od povrće ili uz pomfrit od batata. Također ga možete korisitit i kao baznu umak za A la bolognese umak ili za mesne okruglice.
  5. Dobar tek!

Još poneki recept...

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download novog tjednog planera recepata.

Link je također i ovdje.

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download besplatnih “7 večera za 30 minuta”.

Link je također i ovdje.