Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 45 min |
Vrijeme čekanja | 14 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 225 g prosenog brašna
- 225 g bezglutenskog Mix B brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 1 čajna žica soli
- 0.5 čajna žica kvasca
- 450 ml vode
Sastojci
|
Upute
- Pomiješati sve sastojke u većoj posudi.
- Biti će dosta rijetko, ali to je ok i netrebate brinuti.
- Prekriti plastićnom folijom i ostaviti da se diže preko noći (minimalno 12 h).
- Nakon toga još jednom samo preklopiti kuhačom krajeve tijesta i pustiti da se diže 2 h.
- Upaliti pečnicu na 220 °C i staviti posudu sa poklopcem unutra da se dobro zagrije.
- Prebaciti tijesto u zagrijanu posudu i poklopljeno peči 30 min, zatim otklopiti i peči još 15 min.
- Zamotati kruh u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi prije konzumiranja.