Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 40 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Broj porcija |
osoba
|
Sastojci
- 335 g ribane mrkve (4 veće mrkve)
- 3 jaja
- 300 g bezglutenskog Mix B brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šečer
- 1 čajna žica đumbira u prahu
- 125 g maslaca
- 350 ml rižinog mlijeka
- 2 jušne žlice rižinog slada u prahu
Sastojci
|
Upute
- Rastopiti maslac i ostaviti ga sa strane da se prohladi.
- Mikserom izmutiti jaja, vanilin šečer i rižin slad.
- Dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo, đumbir, rižino mlijeko te rastopljeni maslac i napraviti glatku smjesu.
- Dodati krupno ribanu mrkvu te je špatulom ili drvenom kuhačom umiješati u tijesto.
- Kalup obložiti papirom za pečenje te dobivenu smjesu izliti u kalup.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je gotovo.
- Pustiti da se kolač ohladi prije rezanja i konzumacije. Dobar tek!
- NAPOMENA:
- Ako volite slatke deserte u kolač dodajte dosta više rižinog slada ili šečera, te ga također možete posuti šećerom u prahu.