Vrijeme pripreme | 20 min |
Vrijeme kuhanja | 20 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 800 g mljevenog junećeg mesa
- 2 jušne žlice sjeckanog peršinovog lista
- 1 čajna žlica soli
- 1 veća glavica luka
- 2 manje tikvice
Sastojci
|
Upute
- Oguliti tikvice te ih naribati. Malo posoliti i ostaviti 10-ak minuta da ispuste višak vode.
- Malo stisnuti rukama tikvice da se ocjedi višak vode. U tako ocjeđene tikvice dodati ostale sastojke.
- Dobro izmješati rukama da se dobije kompaktna smjesa.
- Rukama oblikovati pljeskavice željene veličine i peći pljeskavice na tavici na malo masti.
- Mi smo ih jeli uz pareni kelj, kuhane prokulice, kiselo zelje, mrkvu sa češnjakom te kuhanu ciklu i izvrsne su! Dobar tek!