Vrijeme pripreme | 5 min |
Vrijeme kuhanja | 15 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 2 srednja poriluka
- 3 veće mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 1,5 litara pilećeg temeljca (može i povrtni temeljac)
- 1/2 čajna žlica soli
- 1/4 čajne žlice papra
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
Sastojci
|
Upute
- Očistite mrkve i narežite na manje kockice. Očistite poriluk i narezan na polumjesece stavite pržiti na maslinovo ulje.
- Dodajte mu protisnuti ili sitno rezani češnjak.
- Dodajte mrkvu i začine. Podlijte temeljcem i pustite da se pirja 15-ak min dok mrkva ne omekša.
- Sve prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku kremastu teksturu.
- Ukrasite po želji i uživajte u obroku. Dobar tek!