Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 55 min |
Vrijeme čekanja | 8 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 0.5 čajna žica soli
- 300 g brašna od heljde
- 2 jušne žlice psyliuma
- 200 g bezglutenskog Mix B brašna
- 600 ml vode
- 50 g škrobnog brašna (Gustin)
- 0.5 čajna žica suhog kvasca
Sastojci
|
Upute
- Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto.
- Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći.
- Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta.
- Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta.
- Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
- Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
- Dobar tek!