Heljdin kruh

Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan. 

Recept

Ispiši recept
Heljdin kruh
Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan. 
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 55 min
Vrijeme čekanja 8 h
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 0.5 čajna žica soli
  • 300 g brašna od heljde
  • 2 jušne žlice psyliuma
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600 ml vode
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5 čajna žica suhog kvasca
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 55 min
Vrijeme čekanja 8 h
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 0.5 čajna žica soli
  • 300 g brašna od heljde
  • 2 jušne žlice psyliuma
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600 ml vode
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5 čajna žica suhog kvasca
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto. 
  2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći. 
  3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta. 
  4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta. 
  5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja. 
  6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
  7. Dobar tek! 

Još poneki recept...

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download novog tjednog planera recepata.

Link je također i ovdje.

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download besplatnih “7 večera za 30 minuta”.

Link je također i ovdje.