Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 15 min |
Vrijeme čekanja | 1 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 200 g bezglutenskog brašna Mix B
- 170 g heljdinog brašna
- 125 g šečera u prahu
- 1 komad vanilin šečer
- 250 g maslaca
- 1 komad jaje
Sastojci
|
Upute
- Izmješati sve suhe sastojke te im dodati omekšali maslac. dobro utrljati maslac u brašno dok se ne dobiju mrvice.
- Dodati jaje da se poveže smjesa.
- Formirati valjak ili kuglu te umotati u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostaviti u frižider oko 1 h.
- Iz malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 5 mm i modlicama vaditi keksiće.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C 12-15 minuta.