Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 30 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 600 grama mljevenog junećeg mesa
- 1 kom crveni luk (veća glavica)
- 2 jušne žlice sjeckanog svježeg peršina
- 2 jušne žlice sjeckanog svježeg ružmarina
- 1 žličica soli
Sastojci
|
Upute
- Luk usitnite u sjeckalici ili naribajte na sitni ribež. Pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Pustite nekoliko minuta sjmesu da stoji da se sjedine sastojci.
- Namastite pleh u kojem će te peći okruglice. Vlažnim rukama uzimajte smjesu te formirajte okruglice i slažite na pleh za pečenje. Veličinu odredite sami. Meni najviše odgovara da u velike oko 2 -3 cm.
- Pecite na 200°C oko 30 min. Poslužite uz povrće i uzivajte u obroku. Dobar tek!
Bilješke
Mi smo ih jeli uz Salatu od mrkve i češnjaka te baby zeleniš (špinat i blitva) začinjeno maslinovim uljem, limunom i solju.