Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 1 sat |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 1 manja hokaido tikva (oko 1,2 kg)
- 1 manji bijeli ili narančasti batat
- 1 manji luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 čajna žlica soli
- 1/4 čajne žlice papra
- 1,5 litara pilećeg temeljca (može i povrtni temeljac)
- 6 jušnih žlica maslinovog ulja
- 5 grančica majčine dušice
Sastojci
|
Upute
- Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
- Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
- Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
- Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
- Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki. Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi! Dobar tek!