Vrijeme pripreme | 20 min |
Vrijeme kuhanja | 0 min |
Vrijeme čekanja | 2 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
Tijesto
- 100 g lješnjaka
- 2 jušne žlice kokosovog ulja link
- 2 jušne žlice agavinog sirupa
Krema
- 250 g mascarpone sira
- 200 ml kiselog vrhnja
- 4 jušne žlice agavinog sirupa
- 0.5 čajnih žica vanilije u prahu
- 200 g jagoda
Sastojci
Tijesto
Krema
|
Upute
- Na vrućoj suhoj tavi tostirati lješnjake da im se odvaji opna. Najlakše je to napraviti tako da se u suhu krpu stave lješnjaci te trljati sa rukama dok se neodvoji opna.
- Prebaciti lješnjake u mlinac za kavu (blender ili sl) i samljeti ih.
- Tople mljevene lješnjake pomiješati sa kokosovim uljem sobne temperature i agavinim sirupom. Toplina lješnjaka ce rastopiti ulje i dobiti ce te kompaktnu smjesu.
- Rasporediti smjesu na 4 jednaka dijela i staviti je na dno caša u kojima će se servirati tortice.
- Staviti u hladnjak.
- Mascarpone sir, kiselo vrhnje, vaniliju u prahu i agavin sirup miksati dok se ne dobije krema.
- Narezati jagode na plošlice.
- Slagati ploške jagoda uz rub caše na podlogu. Sredinu ispuniti kremom te na kraju ukrasiti jagodama.
- Staviti u hladnjak da se krema stisne i da se tortice ohlade prije konzumacije.
- Dobar tek!