Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 15 min |
Vrijeme čekanja | 2 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 50 g mljevenog lana
- 50 g mljevenog sezama
- 40 g ribanca
- 50 g maslaca
- 2 čajne žica psyllium praha
- 0.5 čajna žica soli
Sastojci
|
Upute
- U mljeveni lan i sezam dodati sol, psylium prah i sir te dobro promiješati.
- Dodati maslac na kockice te ga utrljati u suhe sastojke da se dobiju mrvice.
- Dodati jaje i umijesiti tijesto.
- Tijesto formirati u valjak i zamotati u prozirnu foliju te staviti u hladnjak na 2 sata da se smjesa dobro stisne.
- Zagrijati pećnicu na 180°C. Izvaditi tijesto i oštrim nožem rezati ploške debljine pola centimetra. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
- Peči 15 minuta.
- Prije konzumiranja pustiti krekere da se ohlade.