Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 20 min |
Broj porcija |
osoba
|
Sastojci
- 1 kg juneće ili teleće jetrice
- 100 g slanine
- 2 glavice luka
- 6 češnja češnjaka
- 1 čajna žica svježeg timijana
- 1 čajna žica svježeg ružmarina
- 150 ml temeljca od kostiju
- 1 čajna žlica soli
Sastojci
|
Upute
- Narežite slaninu na manje komadiće. Stavite u zagrijanu posudu u kojoj će te praviti paštetu.
- Na srednje jakoj vatri pustite da se mast iz slanine istopi.
- Izvadite isprženu slaninu, ali ostavite mast u loncu.
- Na masnoći ispržite luk, dodajte češnjak i začine. Dodajte narezanu jetricu. Podlijte temeljcem i pirjajte 15-20 min.
- Kad je jetrica gotova sve prebacite u blender/kuhinjski robot. Dodajte prženu slaninu i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Pakirajte u manje posudice. U frižideru može trajati 3 dana, a višak možete zalediti i vaditi po potrebi. Dobar tek!