Tortilje
Vrlo jednostavne i brze za pripremu tortilje.
    Servings Prep Time
    2osobe 20min
    Cook Time Passive Time
    10min 0min
    Servings Prep Time
    2osobe 20min
    Cook Time Passive Time
    10min 0min
    Ingredients
    • 85g bademovog brašna
    • 115g brašna tapioke
    • 0.5čajna žica himalajske solilink
    • 60ml maslinovog ulja
    • 90ml vruće vode
    Instructions
    1. Prosijati bademovo brašno te ga pomiješati sa brašnom tapioke i soli.
    2. Dodati maslinovo ulje te promiješati kuhačom. Dobiti će se grudice. Dodati vruću vodu i pustiti da stoji dok se voda ne rashladi toliko da možete rukama umijesiti tijesto. Za to će Vam trebati oko 15-ak min.
    3. Za to vrijeme možete pripremiti punjenje za tortilje. (Po želji)
    4. Rukama umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 jednaka dijela.
    5. Između dva papira za pečenje razvaljati tortilje. Nemojte pretanko valjati jer će vam se lijepiti na krajevima.
    6. Odvojite tortilju od papira i pecite je na vrućoj suhoj tavi. Ja sam koristila tavu za palačinke.
    7. Par minuta sa svake strane i tortilja je gotova. Stavite je u krpu par minuta da se malo “opusti” te punite po želji i servirajte za konzumaciju odmah.
    8. Tortilje su ukusne i slažu se i sa mesnim i povrtnim punjenjem.
    9. Dobar tek!