Tortice od lješnjaka i jagoda u čaši
Tortice u čaši sa jagodama jedete bez grižnje savjesti. Brzo se naprave, osvježavajuće su i ne zahtijevaju dugtrajnu pripremu što ih čini idealnim desertom. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 20min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 2h
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 20min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 2h
Sastojci
Tijesto
  • 100g lješnjaka
  • 2jušne žlice kokosovog uljalink
  • 2jušne žlice agavinog sirupa
Krema
  • 250g mascarpone sira
  • 200ml kiselog vrhnja
  • 4jušne žlice agavinog sirupa
  • 0.5čajnih žica vanilije u prahu
  • 200g jagoda
Upute
  1. Na vrućoj suhoj tavi tostirati lješnjake da im se odvaji opna. Najlakše je to napraviti tako da se u suhu krpu stave lješnjaci te trljati sa rukama dok se neodvoji opna. 
  2. Prebaciti lješnjake u mlinac za kavu (blender ili sl) i samljeti ih.
  3. Tople mljevene lješnjake pomiješati sa kokosovim uljem sobne temperature i agavinim sirupom. Toplina lješnjaka ce rastopiti ulje i dobiti ce te kompaktnu smjesu. 
  4. Rasporediti smjesu na 4 jednaka dijela i staviti je na dno caša u kojima će se servirati tortice.
  5. Staviti u hladnjak.
  6. Mascarpone sir, kiselo vrhnje, vaniliju u prahu i agavin sirup miksati dok se ne dobije krema. 
  7. Narezati jagode na plošlice. 
  8. Slagati ploške jagoda uz rub caše na podlogu. Sredinu ispuniti kremom te na kraju ukrasiti jagodama.
  9. Staviti u hladnjak da se krema stisne i da se tortice ohlade prije konzumacije. 
  10. Dobar tek!