Torta od sira i višanja
Torta od sira i višanja koja se ne peče. Lako se napravi i brzo se pojede.
Broj porcija Vrijeme pripreme
8osoba 30min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 2h
Broj porcija Vrijeme pripreme
8osoba 30min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 2h
Sastojci
Tijesto
  • 300g čokoladnih keksića
  • 125g otopljenog maslaca
  • 2jušne žlice agavinog sirupa
  • 1 zrela banana
Krema
  • 750g mascarpone sira
  • 2jušne žlice agavinog sirupa
  • 1čajna žica arome vanilije
Preljev
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 1 tegla kompota od višanja
  • 2jušne žlice šećera
Upute
  1. Za kalup promjera 26 cm.
  2. TIJESTO
  3. Samljeti kekse i dodati im zgnječenu zrelu bananu, rastopljeni prohlađeni maslac i agavin sirup. Dobivenu smjesu utisnuti na dno kalupa. Staviti u frižider na hlađenje dok se pripremi krema. 
  4. KREMA
  5. Mascarpone sir, agavin sirup i aromu vanilije izmiksati. Dobivenu kremu staviti na tijesto/podlogu. Vratiti u frižider na hlađenje. 
  6. PRELJEV
  7. Višnje skupa sa kompotom staviti u posudu da se kuha. U posebnoj posudi izmiješati puding i šećer. Dodati nekoliko žlica kompota i sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu uliti u kompot sa višnjama i lagano kuhati miješajući dok se kompot ne zgusne. Kad se kompot zgusne preliti ga preko kreme i staviti na hlađenje bar 2 h da se sve dobro stisne. 
  8. Uživajte i dobar tek!