Sladoled od vanilije sa čokoladnim komadićima
Sladoled bez mlijeka od vanilije sa komadićima čokolade kojeg će te obožavati.
    Servings Prep Time
    4osobe 15min
    Cook Time Passive Time
    0min 2h
    Servings Prep Time
    4osobe 15min
    Cook Time Passive Time
    0min 2h
    Ingredients
    • 2komada kokosovog mlijeka u limenci
    • 100ml meda
    • 0.5čajna žica soli
    • 2jušne žlice tapioke
    • 2jušne žlice vanilija ekstrakta
    • 2šake čokoladnih kapljica
    Instructions
    1. Sa malo kokosovog mlijeka pomiješajte kukuruzni škrob.
    2. Ostatak kokosovog malijeka stavite u lonac da se zagrije. Dodajte agavin sirup, sol i vanilijin ekstrakt.
    3. Neka vatra bude srednje jaka kako mlijeko ne bi prokuhalo.
    4. Dodajte mješavinu kukuruznog škroba i mlijeka i uz stalno polagano miješajte dok ne počne ostavljati bijelo na drvenoj kuhači. Nemojte da vam smjesa prokuha.
    5. Maknite da vatre i pustite da se polako ohladi.
    6. U ohlađenu smjesu dodajte čokoladne kapljice i prebacite smjesu u aparat za sladoled.
    7. Nakon 30-ak min, prebacite smjesu u plastičnu posudu sa poklopcem te stavite u zamrzivač na sat i pol ili duže da se smjesa dobroohladi.
    8. Servirajte po želji i uživajte u odličnom sladoledu.
    9. Dobar tek!
    10. Napomena:
    11. Ako nemate aparat za sladoled preskočite taj korak. Dok je smjesa u zamrzivaču promiješajte je svako 10-15 minuta kako se ne bi stvorili kristalići.