Sladoled od jagoda – verzija 1
Sladoled od jagoda, meda, grčkog jogurta i slatkog vrhnja uz aparat za sladoled pretvoriti će se u pravu ljetnu poslasticu.
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 160min
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 160min
Sastojci
  • 200ml slatkog vrhnja
  • 450ml grčkog jogurta
  • 4jušne žlice meda
  • 200g svježih jagoda
Upute
  1. Ulupajte slatko vrhnje u šlag.
  2. U šlag dodajte grčki jogurt i med i promiješajte. 
  3. U blenderi usitnite jagode. Dodajte ih smjesi te sve dobro promiješajte. 
  4. Ulijte sve u aparat za sladoled i pustite da se miješa 40 minuta. 
  5. Prelijte dobivenu rashlađenu smjesu u plastičnu posudu. Poklopite i stavite u zamrzavati 2 sata. 
  6. Servirajte i uživajte u sladoledu. 
  7. Dobar tek! 
  8. Napomena: 
  9. – Zdjela aparata za sladoled mora biti zamrznuta kada u nju ulijete smjesu. 
  10. – Ako nemate aparat za sladoled, smjesu prelijte u plastiku te svakih 10-ak min promiješajte u zamrzivaču da se ne bi stvorili kristalići.