Sendvič peciva od tapioke sa sirom
Peciva od tapioke i maslinova ulja sa sirom gotova su za 30-ak min. Mogu se grickati sama, ali su i izvrsni za sendvič.
    Servings Prep Time
    4osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    20min 10min
    Servings Prep Time
    4osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    20min 10min
    Ingredients
    • 200g aru prahalink
    • 150g tapioka škrobalink
    • 1prstohvat himalajske solilink
    • 320ml bademovog mlijeka (nezaslađenog)
    • 80ml maslinovog ulja
    • 3 jaja
    • 120g sira ribanca/parmezana
    Instructions
    1. Maslinovo ulje i bademovo mlijeko stavite da prokuha.
    2. Izmiješajte aru prah, tapioka škrob i sol. Dodajte im prokuhanu smjesu.
    3. Kako je taopika dosta “gumasta” meni najviše odgovara miješati to sa vilicom. Smjesa bi trebala izgledati kao natrgani komadi tijesta.
    4. U posebnoj zdjeli umutite jaja i dodajte im sir ribanac/parmezan.
    5. Pomiješajte dobivene smjese i trebali bi dobiti kompaktno tijesto koje se odvaja od posude.
    6. Od tijesta pravite kuglice veličine po izboru i slažite na pleh prekriven papirom za pečenje.
    7. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C te dodatnih 5 sa uključenim venitlatorom ako želite da peciva imaju zlatno žutu koricu.
    8. Peciva prohladite i dobar tek!