Romanesco sa mrkvom i jajem
Romanesca se rijetko nađe na placu, ali kad je tu svojim neobičnim izgledom plijeni poglede svih. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
1osoba 30min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 0min
Broj porcija Vrijeme pripreme
1osoba 30min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
0min 0min
Sastojci
  • 300g romanesca
  • 2 mrkve
  • 1 jaje
  • 2jušne žlice maslinovog ulja
  • 1jušna žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1jušna žlica limunovog soka
Upute
  1. Romanesco isjeći na komade veličine zalogaja. Mrkvu narezati na ploškice. 
  2. Skuhati povrće u slanoj vodi. 
  3. Skuhati jaje. 
  4. Jaje isjeći na tanke ploške. 
  5. Napraviti dresing od sitno sjeckanog peršina i češnjaka pomiješanog sa limunovim sokom i maslinovim uljem.
  6. Kuhano povrće  pomiješati sa jajem. Te sve preliti dresingom.
  7. Dobar tek!