Pečeno povrće iz pećnice i teleće jetrice iz grill tave
Vrlo lako za pripremu, a ukusno ljetno glavno jelo.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
10min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
1h
0min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
10min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
1h
0min
Sastojci
3jušne žlicemaslinovog ulja
1čajna žicahimalajske soli
1patliđan
1tikvica
2manje mrkve
1krompir
1korabica
1cikla
4komadtelećih jetrica (šnicle)
Upute
Operite i na jednake dijelove narežite patliđan. Posolite ga te ga stavite sa strane da malo ispusti gorčinu.
Za to vrijeme vi pripremite ostalo povrće.
Očistite mrkve, krompir, korabicu, tikvice i ciklu. Narežite na jednake komade. Posolite i pokapajte maslinovim uljem. Po želi možete dodati začinskih trava (timijana, ružmarina i sl).
Pomiješajte svo povrće i stavite peči na 180-200 °C oko 45 min do 1 h.
Kada je povrće gotovo pečeno jetrice uvaljajte u malo mix B brašna (ili tapioka škroba). Grill tavu jako zagrijte te zatim smanjite temperaturu i stavite jetrice peči.
Dok se jetrice ispeku izvadite povrće iz pećnice.
Servirajte i uživajte u ukusnom i zdravom obroku. PO želji možete poslužiti uz još svježe miješane ljetne salate.