Pečeno povrće iz pećnice i teleće jetrice iz grill tave
Vrlo lako za pripremu, a ukusno ljetno glavno jelo.   
Broj porcija Vrijeme pripreme
2osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
1h 0min
Broj porcija Vrijeme pripreme
2osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
1h 0min
Sastojci
  • 3jušne žlice maslinovog ulja
  • 1čajna žica himalajske soli
  • 1 patliđan
  • 1 tikvica
  • 2 manje mrkve
  • 1 krompir
  • 1 korabica
  • 1 cikla
  • 4komad telećih jetrica (šnicle)
Upute
  1. Operite i na jednake dijelove narežite patliđan. Posolite ga te ga stavite sa strane da malo ispusti gorčinu. 
  2. Za to vrijeme vi pripremite ostalo povrće. 
  3. Očistite mrkve, krompir, korabicu, tikvice i ciklu. Narežite na jednake komade. Posolite i pokapajte maslinovim uljem. Po želi možete dodati začinskih trava (timijana, ružmarina i sl). 
  4. Pomiješajte svo povrće i stavite peči na 180-200 °C oko 45 min do 1 h. 
  5. Kada je povrće gotovo pečeno jetrice uvaljajte u malo mix B brašna (ili tapioka škroba). Grill tavu jako zagrijte te zatim smanjite temperaturu i stavite jetrice peči. 
  6. Dok se jetrice ispeku izvadite povrće iz pećnice. 
  7. Servirajte i uživajte u ukusnom i zdravom obroku.  PO želji možete poslužiti uz još svježe miješane ljetne salate. 
  8. Dobar tek!