Paleo dvobojni slatki kruh od naranče i kakaa sa bademovim brašnom odličan je doručak pun nutritivnih sastojaka. lako i jednostavno se priprema.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
6osoba
15min
Vrijeme kuhanja
40min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
6osoba
15min
Vrijeme kuhanja
40min
Sastojci
120 mlsvježe cijeđenog soka od naranče
1jušna žlicanaribane narančine korice
3cijala jaja
4bjelanjka
80 ml kokosovog ulja
90ml meda
1jušna žlicaekstrakta vanilije
2šalice bademovog brašna
1jušna žlicakokosovog brašna
1čajna žličica sode bikarbone
1prstohvatsoli
1čajna žličica limunovog soka
2jušne žlicekakaa u prahu
Upute
Upalite pečnicu da se grije na 180°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
U posudu sa žumanjcima dodajte ostale mokre sastojke i izmiješajte.
Bjelanjcima dodajte sodu i sok i istucite u čvrsti snijeg.
Sve ostale suhe sastojke osim kakao praha dobro izmiješajte te ih dodajte mokrim sastojcima. Možete odmah dodati i 1/3 snijega od bjelanjaka. Sve dobro ručno izmiješajte. Zatim dodajte preostali dio snijega i miješajte ručno dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Podijelite smjesu na dva dijela te u jedan dio dodajte žlicu soka od naranče i kakao prah.
U kalup obložen papirom za pečenje stavljajte smjesu naizmjenično. Jedna žlica bijele smjese te jedna žlica tamne smjese dok sve ne potrošite.
Poravnajte i stavite u zagrijanu pečnicu.
Pecite 40 minuta na 180°C i svakako prije nego izvadite privjerite čačkalicim da li je pečeno.
Ostavite u kalupu 10-ak min te zatim prebacite na rešetku da se hladi.
Dobar tek!