Nomato umak odličan je spoj povrća i začina. Može se koristiti kao umak uz pomfit od batata ili neke druge grickalice, a uz meso može biti a la bolognese.
Servings
Prep Time
4osobe
10min
Cook Time
30min
Servings
Prep Time
4osobe
10min
Cook Time
30min
Ingredients
1veći luk
6češnjeva češnjaka
3srednje cikle
3veće mrkve
1čajna žlicasoli
1jušna žlicasvježeg timijana
1jušna žlicasvježeg ružmarina
2šalicetemeljca od kostiju
1jušna žlicasvinjske masi
Instructions
Na masti popržite luk. Kad je luk skoro gotovo dodajte mu usitnjeni češnjak i začine.
Kad češnjak ispusti svoj jaki miris dodajte sitno rezanu mrkvu i ciklu. Podlijte temeljcem od kostiju i pirjajte oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano.
Sve prebacite u blender i napravite finu kremu.
Umak možete koristiti za umakanje štapića od povrće ili uz pomfrit od batata. Također ga možete korisitit i kao baznu umak za A la bolognese umak ili za mesne okruglice.