Mousse od čokolade i naranče
Mousse od čokolade sa kokosovim vrhnjem. Aroma naranče od ovog deserta radi pravu čaroliju za nepce.
    Servings Prep Time
    4osobe 15min
    Cook Time Passive Time
    5min 3h
    Servings Prep Time
    4osobe 15min
    Cook Time Passive Time
    5min 3h
    Ingredients
    • 400ml kokosovog vrhnja
    • 300g tamne čokolade
    • 60ml soka od naranče
    • 1čajna žica naribane narančine korice
    Instructions
    1. Pola kokosovog vrhnja dobro rashladite i istucite u čcrsti snijeg.
    2. Ostatak vrhnja pomiješajte sa sokom od naranče i narančinom koricom te stavite da se zagrije do točke vrenja.
    3. Za to vrijeme natrgajte čokoladu na kockice.
    4. Prelijte zagrijanu mješavinu preko čokolade i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
    5. Kad se čokolada otopila ulijevajte je polako u istučeno vrhnje i čitavo vrijeme miješajte mikserom na nižoj brzini.
    6. Kad su se smjese spojila izlijte desert u čaše i stavite u frižider na hlađenje (najmanje 3 h) i da se mouse stisne.
    7. Konzumirajte u dobrom društvu. Uživajte i dobar tek!