LCHF Krekeri
Slani krekeri sa lanom i sezamom uz dodatak sira. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
2osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
15min 2h
Broj porcija Vrijeme pripreme
2osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
15min 2h
Sastojci
  • 50g mljevenog lana
  • 50g mljevenog sezama
  • 40g ribanca
  • 50g maslaca
  • 2čajne žica psyllium praha
  • 0.5čajna žica soli
Upute
  1. U mljeveni lan i sezam dodati sol, psylium prah i sir te dobro promiješati. 
  2. Dodati maslac na kockice te ga utrljati u suhe sastojke da se dobiju mrvice. 
  3. Dodati jaje i umijesiti tijesto. 
  4. Tijesto formirati u valjak i zamotati u prozirnu foliju te staviti u hladnjak na 2 sata da se smjesa dobro stisne. 
  5. Zagrijati pećnicu na 180°C. Izvaditi tijesto i oštrim nožem rezati ploške debljine pola centimetra. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje. 
  6. Peči 15 minuta. 
  7. Prije konzumiranja pustiti krekere da se ohlade.