Kruh sa kiselim tijestom ima jedan poseban miris i okus. Ali ima i jednu veliku manu jednostavno ga se ne može prestati jesti.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
10min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
50min
8min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
10min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
50min
8min
Sastojci
450gmix B bezglutenskog brašna
300gKiselo tijesto – Prirodni kvas
2jušne žlicemaslinovog ulja
0.5čajna žicasoli
450mlvode
Upute
Ovo je kruh napravljen kao i kruh koji se treba mijesiti.
Umiješati brašno, sol, maslinovo ulje i vodu. Dodati kiselo tijesto te napraviti kompaktnu smjesu.
Pokriti krpom i ostaviti preko noći da se polako diže.
U jutro staviti posudu sa poklopcem da se grije u pećnicu na 220°C. Kada su i pećnica i posuda dobro zagrijane izvadite posudu i u nju prebacite tijesto za kruh.
Poklopite i pecite 35 minuta, zatim otklopite i pecite još 15 minuta. Provjerite čačkalicom da li je gotovo.