Kruh sa heljdinim brašnom
Još jedna verzija kruha koji se ne treba mijesiti, ali ovaj put sa dodatkom brašna od heljde.
    Servings Prep Time
    4osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    50min 12h
    Servings Prep Time
    4osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    50min 12h
    Ingredients
    • 200g kiselog tijesta
    • 0.5čajna žica soli
    • 450ml vode
    • 250g bezglutenskog Mix B brašna
    • 200g brašna od heljde
    Instructions
    1. Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
    2. Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati.
    3. Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije.
    4. Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
    5. Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek!
    6. NAPOMENA:
    7. Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca.