Kruh sa heljdinim brašnom
Još jedna verzija kruha koji se ne treba mijesiti, ali ovaj put sa dodatkom brašna od heljde.
Servings
Prep Time
4
osobe
10
min
Cook Time
Passive Time
50
min
12
h
Servings
Prep Time
4
osobe
10
min
Cook Time
Passive Time
50
min
12
h
Ingredients
200
g
kiselog tijesta
0.5
čajna žica
soli
450
ml
vode
250
g
bezglutenskog Mix B brašna
200
g
brašna od heljde
Instructions
Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati.
Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije.
Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek!
NAPOMENA:
Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca.