Kruh koji ne treba mijesiti
Kruh koji ne treba mijesiti i uspije svaki put. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
45min 14h
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
45min 14h
Sastojci
  • 225g prosenog brašna
  • 225g bezglutenskog Mix B brašna
  • 50g kukuruznog škroba
  • 1čajna žica soli
  • 0.5čajna žica kvasca
  • 450ml vode
Upute
  1. Pomiješati sve sastojke u većoj posudi. 
  2. Biti će dosta rijetko, ali to je ok i netrebate brinuti. 
  3. Prekriti plastićnom folijom i ostaviti da se diže preko noći (minimalno 12 h). 
  4. Nakon toga još jednom samo preklopiti kuhačom krajeve tijesta i pustiti da se diže 2 h. 
  5. Upaliti pečnicu na 220 °C i staviti posudu sa poklopcem unutra da se dobro zagrije. 
  6. Prebaciti tijesto u zagrijanu posudu i poklopljeno peči 30 min, zatim otklopiti i peči još 15 min. 
  7. Zamotati kruh u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi prije konzumiranja.