Kruh koji ne treba mijesiti
Kruh koji ne treba mijesiti i uspije svaki put.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4
osobe
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
45
min
14
h
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4
osobe
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
45
min
14
h
Sastojci
225
g
prosenog brašna
225
g
bezglutenskog Mix B brašna
50
g
kukuruznog škroba
1
čajna žica
soli
0.5
čajna žica
kvasca
450
ml
vode
Upute
Pomiješati sve sastojke u većoj posudi.
Biti će dosta rijetko, ali to je ok i netrebate brinuti.
Prekriti plastićnom folijom i ostaviti da se diže preko noći (minimalno 12 h).
Nakon toga još jednom samo preklopiti kuhačom krajeve tijesta i pustiti da se diže 2 h.
Upaliti pečnicu na 220 °C i staviti posudu sa poklopcem unutra da se dobro zagrije.
Prebaciti tijesto u zagrijanu posudu i poklopljeno peči 30 min, zatim otklopiti i peči još 15 min.
Zamotati kruh u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi prije konzumiranja.