Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice uz povrće pretvaraju se u odličnu ukusnu AIP , paleo i LCHF klopu. Lako se naprave i puno su ukusniji i zdraviji izbor od kupovnih okruglica.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
15min
Vrijeme kuhanja
30min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4osobe
15min
Vrijeme kuhanja
30min
Sastojci
600gramamljevenog junećeg mesa
1komcrveni luk (veća glavica)
2jušne žlicesjeckanog svježeg peršina
2jušne žlicesjeckanog svježeg ružmarina
1žličicasoli
Upute
Luk usitnite u sjeckalici ili naribajte na sitni ribež. Pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Pustite nekoliko minuta sjmesu da stoji da se sjedine sastojci.
Namastite pleh u kojem će te peći okruglice.
Vlažnim rukama uzimajte smjesu te formirajte okruglice i slažite na pleh za pečenje. Veličinu odredite sami. Meni najviše odgovara da u velike oko 2 -3 cm.
Pecite na 200°C oko 30 min.
Poslužite uz povrće i uzivajte u obroku. Dobar tek!
Bilješke
Mi smo ih jeli uz Salatu od mrkve i češnjaka te baby zeleniš (špinat i blitva) začinjeno maslinovim uljem, limunom i solju.