Jetrena pašteta
Odličan i ukusan način konzumiranja jetrica. Kod moje djece prolazi 🙂
Servings
Prep Time
12
osoba
15
min
Cook Time
20
min
Servings
Prep Time
12
osoba
15
min
Cook Time
20
min
Ingredients
1
kg
juneće ili teleće jetrice
100
g
slanine
2
glavice luka
6
češnja češnjaka
1
čajna žica
svježeg timijana
1
čajna žica
svježeg ružmarina
150
ml
temeljca od kostiju
1
čajna žlica
soli
Instructions
Narežite slaninu na manje komadiće. Stavite u zagrijanu posudu u kojoj će te praviti paštetu.
Na srednje jakoj vatri pustite da se mast iz slanine istopi.
Izvadite isprženu slaninu, ali ostavite mast u loncu.
Na masnoći ispržite luk, dodajte češnjak i začine. Dodajte narezanu jetricu. Podlijte temeljcem i pirjajte 15-20 min.
Kad je jetrica gotova sve prebacite u blender/kuhinjski robot. Dodajte prženu slaninu i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Pakirajte u manje posudice. U frižideru može trajati 3 dana, a višak možete zalediti i vaditi po potrebi. Dobar tek!