Jetrena pašteta
Odličan i ukusan način konzumiranja jetrica. Kod moje djece prolazi 🙂
    Servings Prep Time
    12osoba 15min
    Cook Time
    20min
    Servings Prep Time
    12osoba 15min
    Cook Time
    20min
    Ingredients
    • 1kg juneće ili teleće jetrice
    • 100g slanine
    • 2 glavice luka
    • 6 češnja češnjaka
    • 1čajna žica svježeg timijana
    • 1čajna žica svježeg ružmarina
    • 150ml temeljca od kostiju
    • 1čajna žlica soli
    Instructions
    1. Narežite slaninu na manje komadiće. Stavite u zagrijanu posudu u kojoj će te praviti paštetu.
    2. Na srednje jakoj vatri pustite da se mast iz slanine istopi.
    3. Izvadite isprženu slaninu, ali ostavite mast u loncu.
    4. Na masnoći ispržite luk, dodajte češnjak i začine. Dodajte narezanu jetricu. Podlijte temeljcem i pirjajte 15-20 min.
    5. Kad je jetrica gotova sve prebacite u blender/kuhinjski robot. Dodajte prženu slaninu i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
    6. Pakirajte u manje posudice. U frižideru može trajati 3 dana, a višak možete zalediti i vaditi po potrebi. Dobar tek!