Heljdin kruh
Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
55min 8h
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
55min 8h
Sastojci
  • 0.5čajna žica soli
  • 300g brašna od heljde
  • 2jušne žlice psyliuma
  • 200g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600ml vode
  • 50g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5čajna žica suhog kvasca
Upute
  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto. 
  2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći. 
  3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta. 
  4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta. 
  5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja. 
  6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
  7. Dobar tek!