Heljdačinke
Slane heljdačinke dobar su izbor za laganu večeru. Odlično se slažu sa namazom od krastavaca.
    Servings Prep Time
    2osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    20min 0min
    Servings Prep Time
    2osobe 10min
    Cook Time Passive Time
    20min 0min
    Ingredients
    • 300g integralnog heljdinog brašna
    • 360ml jogurta
    • 2 jaja
    • 0.5čajna žica himalajske solilink
    • 100ml mineralne vode
    • 1jušna žlica kokosovog ulja (za preženje)link
    Instructions
    1. Prosijati brašno kako bi se izbjegle grudice u tijestu. Dodati prašak za pecivo i sol.
    2. Zatim dodati ostale sastojke i miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa bez grudica. Mora biti malo gušće nego za klasične palačinke. Zato polako dodavajte mineralnu, jer ovisno o brašnu može trebati manje ili više nego je napisano.
    3. Pacite na koksovom ulju na srednje jakoj vatri.
    4. Mažite po želji, iako se super slaže sa namazom od krastavaca i sira.
    5. Dobar tek!