Gumeni bomboni
Zašto dati djetetu da jede gumene bombone? Moje je odgovor : Zato jer su zdravi!
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4
osobe
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
5
min
15
min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
4
osobe
10
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
5
min
15
min
Sastojci
120
ml
svježeg soka od cikle
55
ml
meda
40
ml
vode
40
g
želatine u prahu
link
Recept
40
g
želatine u prahu
link
160
ml
svježe cijeđenog soka od naranče
50
ml
meda
Upute
CRVENI GUMENI BOMBONI
40 ml vode, 55 ml meda, 120 ml soka od cikle stavite u posudu te zagrijavajte na laganoj vatri.
Dodajte 40 g želatine u prahu* i miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta.
Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne.
Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider.
NARANČASTI GUMENI BOMBONI
50 ml meda i 160 ml soka od naranče stavite u posudu i zagrijavajte na laganoj vatri.
Dodajte želatinu u prahu* i miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta.
Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne.
Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider. Užiivajte!
* Koristila sam želatinu u prahu
Great Lakes
. Imala sam prije jedan pokušaj sa želatinom drugog proizvođača i nisam uspjela napraviti bombone.