Čokoladni namaz – domaća nutella
“You cannot make everyone happy. You are not a Nutella jar!” kaže šaljiva rečenica. Ovaj čokoladni namaz dostojna je zamjena za Nutellu, a neusporedivo zdravija varijanta.
    Servings Prep Time
    1osoba 30min
    Cook Time Passive Time
    0min 0min
    Servings Prep Time
    1osoba 30min
    Cook Time Passive Time
    0min 0min
    Ingredients
    • 200g lješnjaka
    • 200ml sojinog vrhnja
    • 100g kakao maslaca
    • 40g kakao praha
    • 130ml agavinog sirupa
    • 4g vanilije u prahu
    Instructions
    1. Na suhoj tavi lagano tostiramo lješnjake. Odvojiti im smeđu opnu. Najlakše će te to napraviti ako stavite lješnjake u kuhinjsku krpu i trljate rukama dok se opna na odvoji.
    2. Za to vrijeme na pari otopimo kakao maslac.
    3. Lješnjake staviti u multipraktik da se samelju i na kraju pretvore u maslac. Možda će te morati nekoliko puta zaustaviti multipraktik i lješnjake zalijepljene za stjenke vratiti u smjesu. Miksajte dok ne dobijete maslac.
    4. U dobiveni maslac od lješnjaka dodajte kakao prah, vaniliju u prahu, agavin sirup i sojino vrhnje. Kada ste do bili glatku smjesu dodajte rastopljeni i malo prohlađeni kakao maslac. Sve dobro izmiksajte i pustiti da se namaz ohladi.
    5. Uživajte i dobar tek!