Čokoladni forma kolač
Čokoladni kolač sa kokosovim brašnom i medom super desert nakon ručka ili užitak uz kavu i društvo poslijepodne.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
8
osoba
15
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
40
min
0
min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
8
osoba
15
min
Vrijeme kuhanja
Vrijeme čekanja
40
min
0
min
Sastojci
Tijesto
80
g
kakaoa u prahu
link
40
g
kokosovog brašna
40
g
tapioke
1
prašak za pecivo
2
prstohvata
himalajske soli
link
5
jaja
240
ml
meda
1
jušna žlica
vanilija ekstrakta
120
ml
soka od jabuke (nezaslađenog)
60
g
kokosovog ulja
link
Preljev
50
g
bijele čokolade
1
jušna žlica
ulja
Upute
Kokosovo ulje rastopiti i staviti sa strane da se hladi.
Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umutiti.
Sve suhe sastojke umiješati, te im dodavati mokre sastojke i praviti kompaktnu smjesu.
Kad ste sve umiješali dodate prohlađeno kokosovo ulje.
Kalup formu namažite kokosovim ulje i pospite sa jušnom žlicom kakaoa.
Ulijte smjesu i stavite peči u zagrijanu pećnicu na 170°C 35-40 min. Probajte čačkalicom da li je gotovo.
Izvadite da se hladi.
Na pari rastopite bijelu čokoladu i dodajte joj ulje. Pustite da se malo prohladi prije nego prelijete preko kolača.
Stavite u frižider da se sve dobro ohladi prije posluživanja.
Dobar tek!