Clafoutis od trešanja
Ovo je nešto što će vas oduševiti izgledom, a najviše okusom.
Broj porcija Vrijeme pripreme
6osoba 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
35min 0min
Broj porcija Vrijeme pripreme
6osoba 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
35min 0min
Sastojci
  • 500g trešanja
  • 3komada jaja
  • 2dl mlijeka
  • 70g šećera
  • 240g univerzalnog bezglutenskog brašna
  • 50g maslaca
  • 1čajna žica ekstrakta vanilije
  • 1prstohvat soli
Upute
  1. Očistite trešnje od koštica i posložite na dno kalupa za pečenje kojeg ste prije obložili papirom za pečenje. 
  2. Rastopite maslac i pustite da se malo ohladi. 
  3. Izmiksajte ostale sastojke i dodajte rastopljeni i ohlađeni maslac.
  4. Dobivenu smjesu izlijte u kalup preko trešanja. 
  5. Pecite u zagrijanoj pečnici 10 min na 200°C. 
  6. Smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 25 min. 
  7. Režite kada se potpuno ohladi.