AIP Čips od kovrčavog kelja sa prehrambenim kvascom što mu daje okus sira. Savršena nutritivno bogata grickalica koja je gotova za 15-ak minuta.
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
5min
Vrijeme kuhanja
12min
Broj porcija
Vrijeme pripreme
2osobe
5min
Vrijeme kuhanja
12min
Sastojci
250grama kovrčavog kelja
2jušne žliceprehrambenog kvasca
50mlmaslinovog ulja
2čajne žlicesoli
Upute
Upalite pečnicu da se grije na 180°C.
Očistite kelj od srednje žile i natrgajte na komade veličine zalogaja.
U čaši pomiješajte maslinovo ulje i prehrambeni kvasac. Prelijte preko kelja i dobro utrljajte rukama u svaki komad kelja. Posolite nerafiniranom solju.
Pleh za pečenje prekrijte pepirom za pečenje. Stavite kelj i pecite 10-ak min.
Kad je gotovo mora biti hrskavo, ali ne i zagoreno 🙂
Pustite da se malo ohladi i uživajte u zdravoj grickalici !
Dobar tek!