Čašice od mascarponea sa jagodama
Kombinacija slatkog kremastog sira i jagoda je neodoljiva svima.
    Servings Prep Time
    4osobe 20min
    Cook Time Passive Time
    0min 0min
    Servings Prep Time
    4osobe 20min
    Cook Time Passive Time
    0min 0min
    Ingredients
    • 500g mascarpone sira
    • 500g jagoda
    • 2jušne žlice limunovog soka
    • 1jušna žlica chia sjemenki
    • 1jušna žlica tapioka škroba
    • 4jušne žlice meda
    • 50ml kokosove vode
    • 1čajna žica vanilija ekstrakta
    Instructions
    1. Jagode operite i isjecite na manje komadiće. Ostavite nekoliko komada cijelih za dekoraciju.
    2. Stavite u posudu, dodajte žlicu limunovog soka, 2 žlice med i tapioku razmučenu sa žlicom vode.
    3. Na srednje jakoj vatri kuhajte cca 15 min. Jagode će ispustiti vodu i početi se raspadati, a vi ih možete usitniti dodatno štapnim mikserom. Kad je gotovo dodajte chia sjemenke i pustite da se malo ohladi i stisne.
    4. U drugoj posudi izmiksajte mascarpone, limun, vaniliju, med i kokosovu vodu.
    5. Punite čaše do pola sa sirom, zatim stavite slatko od jagoda te opet sir.
    6. Ukrasite jagodama i pustite da se desert dobro ohladi prije posluživanja.
    7. Dobar tek!
    8. *kokosovu vodu možete zamijeniti sa običnim kravljim mlijekom.