Kombinacija slatkog kremastog sira i jagoda je neodoljiva svima.
Servings
Prep Time
4osobe
20min
Cook Time
Passive Time
0min
0min
Servings
Prep Time
4osobe
20min
Cook Time
Passive Time
0min
0min
Ingredients
500gmascarpone sira
500gjagoda
2jušne žlicelimunovog soka
1jušna žlicachia sjemenki
1jušna žlicatapioka škroba
4jušne žlicemeda
50mlkokosove vode
1čajna žicavanilija ekstrakta
Instructions
Jagode operite i isjecite na manje komadiće. Ostavite nekoliko komada cijelih za dekoraciju.
Stavite u posudu, dodajte žlicu limunovog soka, 2 žlice med i tapioku razmučenu sa žlicom vode.
Na srednje jakoj vatri kuhajte cca 15 min. Jagode će ispustiti vodu i početi se raspadati, a vi ih možete usitniti dodatno štapnim mikserom. Kad je gotovo dodajte chia sjemenke i pustite da se malo ohladi i stisne.
U drugoj posudi izmiksajte mascarpone, limun, vaniliju, med i kokosovu vodu.
Punite čaše do pola sa sirom, zatim stavite slatko od jagoda te opet sir.
Ukrasite jagodama i pustite da se desert dobro ohladi prije posluživanja.
Dobar tek!
*kokosovu vodu možete zamijeniti sa običnim kravljim mlijekom.