Čajni keksi
Čajni keksi sa heljdinim brašnom uz čaj i dobru knjigu odlična su kombinacija za savršen popodnevni odmor. 
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
15min 1h
Broj porcija Vrijeme pripreme
4osobe 10min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
15min 1h
Sastojci
  • 200g bezglutenskog brašna Mix B
  • 170g heljdinog brašna
  • 125g šečera u prahu
  • 1komad vanilin šečer
  • 250g maslaca
  • 1komad jaje
Upute
  1. Izmješati sve suhe sastojke te im dodati omekšali maslac. dobro utrljati maslac u brašno dok se ne dobiju mrvice.
  2. Dodati jaje da se poveže smjesa. 
  3. Formirati valjak ili kuglu te umotati u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostaviti u frižider oko 1 h. 
  4. Iz malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 5 mm i modlicama vaditi keksiće. 
  5. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C 12-15 minuta.