AIP Panna cotta od trešanja
Panna cotta od trešanja postala je moj najomiljeniji desert. Toliko volim trešnje da svake godine smišljam i nove načine kako ih konzumirati.   
Broj porcija Vrijeme pripreme
8osoba 15min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
10min 30min
Broj porcija Vrijeme pripreme
8osoba 15min
Vrijeme kuhanja Vrijeme čekanja
10min 30min
Sastojci
  • 700ml gustog kokosovog mlijeka
  • 500g odkoštenih trešanja
  • 1čajna žica cimeta
  • 2jušne žlice želatine
  • 100ml vode
  • 2 velikodušne žlice meda
Upute
  1. Odkoštene trešnje smiksajte sa vodom u gustu glatku kremu. Struktura može biti glatka koliko želite, ali i koliko jak blender imate. 
  2. Stavite kokosovo mlijeko i želatinu grijati kako bi se želatina rastopila. 
  3. Polako dodajte i ostale sastojke i miješajte dok se sve dobro ne pomiješa. 
  4. Izlijte u posude u kojima želite servirati i stavite na hlađenje da se stisne. 
  5. Uživajte u odličnom desertu i predivnoj kombinaciji trešanja i cimeta. 
  6. Dobar tek!